Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο και βασικό μέλημα της ESA. Σε συνεργασία με το προσωπικό και τα στελέχη μας, γινόμαστε όλοι μαζί μία ακλόνητη ομάδα και ενθαρρύνουμε ενέργειες και πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας. Δίνοντας έμφαση στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες μας, στηρίζουμε δράσεις που έχουν ως γνώμονα τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο και την κοινωνία. Παράλληλα η ESA υποστηρίζει ενεργά και έμπρακτα τα δικαιώματα των εργαζομένων της, επενδύοντας στην προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

H ESA συμμετέχει ενεργά στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου, στην ESA διοργανώσαμε, σε συνεργασία με την ομάδα του Ευαγγελισμού, εθελοντική αιμοδοσία. Έτσι, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της ESA, υποδεχτήκαμε τους ευαισθητοποιημένους συναδέλφους των εταιρειών CORDIA & SKYMAR – του Ομίλου CORDIA – σε μια ανιδιοτελή δράση αιμοδοσίας.
Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας είχε ως κύριο μήνυμα «Κάνε τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος. Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές». Στην ESA γνωρίζοντας σε βάθος την έννοια της ασφάλειας και το όφελος του να νιώθουμε ασφαλείς, στηρίζουμε τους βασικούς πυλώνες του Σχεδίου Δράσης του ΕΟΔΥ που έχουν ως στόχο:

  • Την ενθάρρυνση όσων θέλουν να ξεκινήσουν τη δωρεά αίματος
  • Την υπογράμμιση της ανάγκης της τακτικής αιμοδοσίας όλο το χρόνο
  • Την επίτευξη καθολικής και έγκαιρης πρόσβασης στην ασφαλή μετάγγιση αίματος
  • Την κινητοποίηση της κοινωνίας για την επένδυση, ενίσχυση και διατήρηση των εθνικών προγραμμάτων αίματος

Μετά την επιτυχημένη αυτή δράση, η ESA προσέφερε στα μέλη του προσωπικού που συμμετείχαν στην εθελοντική δράση σάντουιτς, cakes, μπάρες δημητριακών, κράκερς, χυμούς και νερά, ανανεώνοντας το ραντεβού της για τον επόμενο χρόνο.

Συνεργασία ESA με την SGS (Save a Greek Stray)

Η ESA είναι σημαντικός αρωγός μέσω χορηγίας στο SGS Family and Pet Festival που διοργανώνεται από την Save a Greek Stray εδώ και 3 χρόνια. Στόχος του κάθε Festival είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.
Με μια διακριτική παρουσία στις προσπάθειες της Save a Greek Stray, η ESA αποτελεί βοηθό και συνοδοιπόρο. Με δεδομένη τη σύμπνοια των κοινωνικών θέσεων των δύο οργανισμών στηρίζουμε ενεργά τις δράσεις υιοθεσίας, το καταφύγιο και τη φροντίδα που παρέχει η Save a Greek Stray στους τετράποδους φίλους μας, που δεν έχουν βρει ακόμα σπίτι.

Η ESA στο Greece Race for the Cure

Για σένα, για μένα, για όλους και όλες μας!
Η οικογένεια της ESA, αναγνωρίζοντας τον αγώνα του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», αλλά και τον αγώνα κάθε γυναίκας που μάχεται ενάντια στον καρκίνο, αποφάσισε να στηρίξει και να τιμήσει τις θαρραλέες αυτές γυναίκες.
Για αυτό, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, λάβαμε μέρος για πρώτη φορά με τη φοβερή ομάδα μας #TheAmazingESA-ers στο Greece Race for the Cure, επιλέγοντας είτε τον περίπατο 2 χλμ ή τον αγώνα δρόμου 5 χλμ με σκοπό να βοηθήσουμε με τον δικό μας τρόπο σε αυτό το δύσκολο αγώνα.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ΜΑΖΙ καταφέρνουμε περισσότερα. ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.
Είμαστε περήφανοι που ήμασταν όλοι εκεί και δίνουμε ραντεβού για τον επόμενο αγώνα!

Η ESA στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ESA αποφάσισε να στηρίξει φέτος την ΕΛΕΠΑΠ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ), επιλέγοντας από το ARTεμείς, το e-shop της ΕΛΕΠΑΠ που δίνει ζωή και εργασία σε ενήλικες ΑμεΑ, δύο υπέροχα δώρα για το σύνολο του προσωπικού μας. Έτσι τον Μάρτιο προσφέραμε στους ανθρώπους μας από ένα πολύ όμορφο «μαρτάκι» και το Πάσχα από ένα συμβολικό δώρο, το οποίο περιείχε διάφορες Πασχαλινές λιχουδιές.

Και τα δύο δώρα περικλείουν ένα κομμάτι της καρδιάς των ανθρώπων της #ARTεμείς, οι οποίοι παίρνουν έμπνευση από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ για να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να εκφραστούν μέσα από μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Ευχόμαστε σε αυτή την διάθεση για δημιουργική έμπνευση να συμβάλλουμε και εμείς!

Μετάβαση στο περιεχόμενο